Matematik

2. grads polynomier

29. april 2013 af sofieb123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet grafen for funktionen f(x)= ax^2 + bx+ c

Angiv fortegnene for tallenen: a,b,c og d

 

Nogen der kan regne den ud???


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja, hvad sker der for store eller store negative x?

der er f(x) ≈ ax^2  så fortegnet på a kan aflæses fra hvorvidt x-> uendelig eller x-> -uendelig.

c kan aflæses i 0 da f(0)= c

b kan aflæses fra toppunktet's 1. koordinat da den er  x = -b/2a

da du kender fortegnet på a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2013 af mathon

                  b er hældningskoefficienten for tangenten i (0,c),
                  hvis fortegn du aflæser.


Skriv et svar til: 2. grads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.