Matematik

dobbelt logaritmisk koordinatsystem

29. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

sidder lige med et lille spørgsmål. 

hvad betyder det hvis man har nogle punkter i et dobbelt logaritmisk koordinatsystem der kan danne en liniær linje? 

på forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af mathon

 

       at punkterne på linjen
                                                        Y = a • X + B        
       opfylder   
                                                        log(y) = a • log(x) + log(B)

                                                        log(y) = log(B) + log(xa)

       dvs                                                       

                                                        y = b • xa


         En ret linje i dobbeltlogaritmisk afbildning  indikerer  en potensfunktion
    dvs en potensiel sammenhæng mellem x og y.
 


Svar #2
29. april 2013 af Harpoeth21 (Slettet)

tak.. 

men kan jeg ikke få dig til at sætte op på y=b*x^a så betyder.. 

 


Skriv et svar til: dobbelt logaritmisk koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.