Matematik

Divisions funktioner

29. april 2013 af Blabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har fået til opgave at finde nulpunkterne til en funktion, men jeg er ikke sikker på hvordan man skærer funktionen ned til en andengrads ligning

Funktionen hedder:

f(x)=(2x)/(x^2-2x+1)

Jeg har selv sat parates rundt, så man ikke er i tvivl om hvad jeg mener. :)

Hvordan får jeg skrevet det om til en andengrads ligning?

Tak for hjælpen

 

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du skal jo nok starte med at benytte, at der er tale om nulpunkter.

 


Svar #2
29. april 2013 af Blabs (Slettet)

Så du mener at jeg skal sætte den lig 0?

Jeg blev desværre ikke klogere. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja.

Derefter ganger du på begge sider af lighedstegnet med nævneren. Herefter skulle du umiddelbart kunne se resultatet.

 


Svar #4
29. april 2013 af Blabs (Slettet)

Jo, det var også hvad jeg mente man skulle gøre. Men så ender det jo med at der står 0 * x^2-2x+1.

Bliver det så 2x -x^2+2x-1 = 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

Nej. 0*(x2-2x-1) = 0. Hvad med den anden side?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2013 af mathon

 

                                   2x             2x
                    f(x) = ------------ = ---------               x ≠ 1
                             x2- 2x + 1     (x - 1)2               


Svar #7
29. april 2013 af Blabs (Slettet)

Eksperimentalfysikeren: Jeg skal ikke finde x. :)

Men kan jeg nu bare sige

a: 1

b: 4

c: -1

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2013 af hbhans (Slettet)

Nulpunkterne for en brøk findes ved at sætte tælleren til nul.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2013 af Eksperimentalfysikeren

#7

Jo, du skal finde x.

Hvad er a, b og c?

 


Skriv et svar til: Divisions funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.