Fysik

Ikke konstant accelration

30. april 2013 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Hvordan finder man hastigheden for en masse fastspændt i fjeder. hastigheden skal bestemmes uden tiden indgår og hvor massen bevæger sig over en strækning delta x.

Jeg ved der findes en hjælpesætning for retlinet bevægelse hvori tiden ikke indgår når accelrationen er konstant, men findes der noget tilsvarende når den ikke er konstant ?

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2013 af hesch (Slettet)

Du skal beregne hastigheden ved integration af accelerationsfunktionen:

v(t) = ∫ a(t) dt


Svar #2
30. april 2013 af rexden1

Så når accelrationen er a=(-k*x)/m siger du jeg skal integrere det ? sådan at det bliver -1/2*(k*x^2)/m ??

jeg har integreret mhs. til x

Er det korrekt ? jeg kan jo ikke integrere mhs. til t da det ikke indgår !!

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: x = x(t), da positionen er tidsafhængig.

For en bevægelse på en fjeder er x(t) en harmonisk svingning.


Svar #4
30. april 2013 af rexden1

ku du ikke uddybe det, jeg forstår ikke hvordan det hjælper mig til at finde hastigheden ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2013 af hesch (Slettet)

#2: Nå, ja, ok:  Så bruger du bare sætningen om energiens bevarelse:

Ekin + Epot  = konstant.

Ekin = ½*m*v2

Epot = ½(k*x2)


Skriv et svar til: Ikke konstant accelration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.