Matematik

Gini-koefficient formel

01. maj 2013 af Mathjæ (Slettet) - Niveau: A-niveau

God eftermiddag allesammen :-)

Jeg er blevet i tvivl om hvordan man skal gøre rede for trapezsummen som er givet ved (jeg kan dog godt finde ud af at bruge formlen :) ).

Gt = 1 - ∑(n/k=1) * (xk - xk-1)*(yk + yk-1

NB: n står over sumtegnet mens "k=1" står under


På forhånd tusind tak for svar

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det et udtryk for? Der mangler en parentes i udtrykket. Trapezformlen bruges til at approksimere det bestemte integral af en funktion på et interval.


Skriv et svar til: Gini-koefficient formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.