Kemi

Hvordan beregner jeg pH-værdi?

01. maj 2013 af blobbi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal skrive rapport om syrer og baser og så skal jeg begregne pH-værdien for 0,10 mol/L, 0,010 mol/L og 0,0010 mol/L  HCl. 

Jeg ved at formelen er -log[H3O] men jeg ved ikke hvordan jeg bruger den. 

Er der nogen der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

pH for en stærk syre, pKs < 0
                                 pH = - log[H3O+] = - log(cs)

for c(HCl) = 0,10 M
                                 pH = - log(0,10) = 1

for c(HCl) = 0,010 M
                                 pH = - log(0,010) = 2

for c(HCl) = 0,0010 M
                                 pH = - log(0,0010) = 3

 
 


Svar #2
01. maj 2013 af blobbi (Slettet)

1000 tak, men hvordan ved du det? og hvad er -log? og (cs) ?? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

 formlen står i din kemibog

                -log og cs burde du vide hvad er :)


Svar #4
01. maj 2013 af blobbi (Slettet)

cs har jeg aldrig set før eller hørt om, men jeg ved at hvis log er -1 så er pH-værdien 1. Men jeg ved jo ikke hvad pH-værdien eller log er i mit tilfælde hvordan jeg så beregne pH-værdien?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

formel du bruges til at pH af saltsyre er følgende:

pH=-log(cs)

Du kender cs, hvilket er følgende: 

0,10 mol/L, 0,010 mol/L og 0,0010 mol/L


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg pH-værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.