Matematik

Simpel regressionsanalyse

04. maj 2013 af Haider7

Jeg har lige estimeret en regressionsmodel hvor jeg forklarer variablen bnp ud fra en numerisk variabel kaldet eksport af varer og tjenester (simpel regressionsmodel)

Nu skal jeg så:

Fremskriv BNP til og med 2020 på grundlag af en gennemsnitlig årlig stigning i Eksport af varer og tjenester på
i. 1 %
ii. 2 %

Hvordan gør jeg dette?


Svar #1
04. maj 2013 af Haider7

Skal jeg bruge fremskrivningsfaktor: Kn=K0*(1+r)^n

eller skal jeg bruge den estimeret model hvor jeg et eller andet sted i den estimeret model skal indsætte de 1% og 2%??


Svar #2
04. maj 2013 af Haider7

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Renteformlen:                        Kn = K0 * (1+r)n


Din fundne funktion:               f(x) = b  *  ax
 

Kan du se ligheden?

;-)

 


Svar #4
04. maj 2013 af Haider7

Men den regressionsmodel jeg har estimeret er : Y=B0+B1*X1?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Jeg kan jo ikke vide, hvad du vælger at kalde dine konstanter - men standardformlen for en exp. funktion er

y = b * ax

- så må du selv analogisere til dine navne på konstanterne

Jeg ville bare vise dig hvorvedes du BENYTTER funktionen  ;-)


Skriv et svar til: Simpel regressionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.