Fysik

Opfølgning på tidligere spørgsmål om overført varmeenergi

04. maj 2013 af onhelmosar (Slettet) - Niveau: C-niveau
Det er lidt flovt men når jeg kigger tilbage på spørgsmål c) i https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1184450 så kommer jeg i tvivl om udregningen er rigtig. Jeg kender ikke sluttemperaturen på gryden og jeg kan ikke finde min gamle note. Skal den sættes til 100 grader, 250 grader eller noget helt tredje?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2013 af hesch (Slettet)

Den skal, i hvert fald i praksis, sættes til noget helt tredje ( noget midt imellem ). I teorien kan du umuligt regne det ud, fra de givne oplysninger, der i så fald bl.a. burde omfatte:

Termisk ledningsmodstand ( Kº/W ) mellem plade/grydebund, mellem grydebund/vand og grydebundens tykkelse/areal.

Men man har jo lov at gætte på, at grydebundens temperatur =  ( 100 + 250 )Cº / 2 = 175 Cº

Grydens sider vil overvejende = 100Cº

 


Svar #2
05. maj 2013 af onhelmosar (Slettet)

Hej hesch,

Tak for svaret og den ekstra kommentar om termisk ledningsmodstand - så har jeg også noget jeg kan undersøge ved siden af :-)

Skriv et svar til: Opfølgning på tidligere spørgsmål om overført varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.