Fysik

Udregning af kraft af billede på væg

04. maj 2013 af LeftManatee (Slettet)

Hej!

Jeg skal i en fysik opgave bestemme, hvor stor kraften er i det søm, som holder et billede oppe på væggen.

Jeg er vældigt itvivl om hvilken formel jeg skal benytte. Jeg har ledt og ledt, men de eneste formler jeg finder, er hvor objektet flytter sig, men det gør billedet på væggen jo ikke.

Er der nogen der kan give mig et hint?

(billedet vejer 934 g, og måler: længde: 56 cm, bredde: 33 cm. Sømmet er placeret i midten (28 cm fra kanten) og 14,5 cm fra toppen i en snor.)

//ida


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2013 af peter lind

sømmet skal modvirke tyngdekraften, så billedet ikke falder ned


Svar #2
04. maj 2013 af LeftManatee (Slettet)

nej nej, i sømmet..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af SuneChr

Sømmet er skjult bag billedet - ik' sandt?

Gør rede for de kræfter og i hvilken retning de virker.

Summen af alle kræfterne skal være 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2013 af hesch (Slettet)

Kraften er:

m * a ( a = tyngdeaccelerationen )  = 984g * 9,82m/s2 = 9643g*m/s2 = 9,643kg*m/s2 = 9,643N


Skriv et svar til: Udregning af kraft af billede på væg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.