Kemi

opløselighed i vand

05. maj 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude nogle der kan hjælpe med dene opgave? er helt lost!

Formuleringen af opgaven lyder som følger: Anvend opløselighedsproduktet i tabel 4* til at beregne sølv(I)chlorids opløselighed i vand ved 25°C. Opløseligheden angives både i mol pr. liter og i g. pr. 100 mL" *1,78*10^-10


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af mathon

når den molære vandopløselighed af AgCl
kaldes s ,
haves
                                [Ag+] • [Cl-] = Ksb = 1,78·10-10 M2

                                s • s = 1,78·10-10 M2

                                           s2 = 1,78·10-10 M2

                                s = (1,78·10-10 M2)1/2 = 1,3342·10-5 M = 1,3342·10-5 mol/L

    hvoraf
    med M(AgCl) = 143,34 g/mol

                                m / L = (1,3342·10-5 mol) • (143,34 g/mol) / L = 0,001912 g/L = 0,0001912 g pr 100 mL

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

opløseligheden for AgCl er givet ved

        c(AgCl)•M(AgCl)

hvor c(AgCl) angiver den molære vandopløselighed af AgCl

 


Svar #3
05. maj 2013 af plamesaen (Slettet)

mange tak! :)


Skriv et svar til: opløselighed i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.