Fysik

Hvor stor er galaksens fart i forhold til os

05. maj 2013 af SaraLin (Slettet) - Niveau: B-niveau

En galakse udsender lys med bølgelængden 486,1 nm, men det modtagne lys har bølgelæng-den 488,7 nm. Hvor stor er galaksens fart i forhold til os?

 

Jeg vl bruge denne formel: z = (λobs - λ0)/λ0 - men jeg ved ikke hvilke tal der skal indsættes hvor - venligst hjælp.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af peter lind

λ0 = 486,1 nm, λobs = 488,7 nm Det modtagne lys er jo det vi observerer


Skriv et svar til: Hvor stor er galaksens fart i forhold til os

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.