Matematik

Sinus -1

08. maj 2013 af pixlki (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en formel i min bog hvori der står, at: 

sin^-1 (modstående katete / hypotenuse) = vinkel

Hvor kommer -1 potensen fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

fordi sin(vinkel) = modståendekatete/hyponenuse,

så findes der en omvendt funktion til sin der har den egenskab at sin^-1(sin(vinkel)) = vinkel,så tager vi sin^-1 til begge sider af den 1. jeg skrev.

sin^-1(sin(vinkel)) = sin^-1(modstående/hyponenuse)

altså

vinkel = sin^-1(modst./hypotenuse)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2013 af hesch (Slettet)

#0:   Skrivemåden:  sin-1( x ) er det der også kaldes arcsin( x ).    ( Arcus sinus, omvendt funktion af sinus ).

Tallet -1 er altså ikke en potens som i  x-1 = 1 / x.

sin-1( x ) er ikke lig med  1 / sin(x)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

I forlængelse af #2

Arcsin() er ganske rigtigt en forkortelse af Arcus sinus, der betyder "den bue, hvis sinus er lig med...".

Arcsin(x) er derfor den bue (eller vinkel), hvis sinus er lig med x, og det er netop den omvendte funktion til sinusfunktionen på intervallet [-π/2 ; π/2] .


Skriv et svar til: Sinus -1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.