Kemi

Resultat?

08. maj 2013 af fysiskbb (Slettet)

Spørgsmålene er i dok

Vedhæftet fil: opg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Hvis du bliver forvirret af den hurtige metode, så del regnestykket op i flere trin:

1) Omregn først massen af glutamationer i 100 g komælk til stofmængde:
m(glutamationer) = 1 mg = 10-3 g
n(glutamationer) = 10-3 g / 147,3 g/mol = 6,789 · 10-6 mol


2) Omregn komælkens masse til volumen:
m(komælk) = 100 g = 0,100 kg

(Det udnyttes at densiteten kan sættes lig med den for rent vand, som er lig med 1 kg/L)

V(komælk) =  0,100 kg / 1 kg/L = 0,100 L = 10-1 L
 

3) Beregn endelig den molare koncentration af glutamationer i komælken:
[glutamationer]komælk = 6,789 · 10-6 mol / 10-1 L = 6,8 · 10-5


Skriv et svar til: Resultat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.