Matematik

den naturlig eksponentiel funktion?

09. maj 2013 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad er forskellen på den naturlig eksponentiel funktion, eksponentiel funktion og eksponentiel vækstmodel?

 

 

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af umolich

Den naturlige eksponentialfunktion er "ex". Det vil sige Eulers tal opløftet i en variabel.

En eksponentialfunktion er en funktion der følger den generelle forskrift "f(x) = b · ax" eller "y = b · ax".

Eksponentiel vækst er når du har noget data der udvikler sig eksponentielt. De kan derfor ofte beskrives ved en eksponentialfunktion, dvs. dataen kan illustreres ved en graf hvis funktion er af typen beskrevet i linjen ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2013 af SuneChr

Den generelle eksponentialfunktion hedder

y  =  b·ax            a og b > 0    a ≠ 1        x ∈ R

I den naturlige eksponentialfunktion er b = 1 og a er e, grundtallet for den naturlige logaritme.


Skriv et svar til: den naturlig eksponentiel funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.