Matematik
Beregn arealet af M
Hej alle!
Sidder med en integrale opgave, som jeg har lidt svært ved.
Håber nogen af jeg kan hjælpe.
Den lyder som følgende:
Figuren viser en skitse af grafen for funktionen f(x) = e2-ex , 0 ≤ x ≤ 2
1) Beregn den eksakte værdi af arealet af det skravede område M.
Mvh kimme
Svar #1
10. maj 2013 af mathon
Uden tegning er det ikke nemt at vide, hvad det skraverede område er
men
arealet under kurven i 1. kvadrant
er
0∫2 f(x) dx = 0∫2 (-ex+e2) dx = [-ex + e2•x]02 = -e2 + e2•2 - (-e0 + e2•0) = e2 + 1
Svar #3
10. maj 2013 af mathon
rumfanget af omdrejningslegemet
Vx = π • 0∫2 (f(x))2dx = π • 0∫2 (e2x - 2e2 • ex + e4) dx
Svar #9
10. maj 2013 af mathon
rumfanget af omdrejningslegemet
Vx = π • 0∫2 (f(x))2dx = π • 0∫2 (e2x - 2e2 • ex + e4) dx =
π • [(1/2) • e2x - 2e2 • ex + e4• x]02 =
[(1/2) • e2•2 - 2e2 • e2 + e4• 2 - ((1/2) • e2•0 - 2e2 • e0 + e4• 0)] • π
[(1/2) • e4 - 2e4 + 2e4 - (1/2) + 2e2 + e4• 0)] • π
[(1/2) • e4 + 2e2 - (1/2)] • π =
e4 + 4e2 - 1
-------------- • π ≈ 130,619
2
Skriv et svar til: Beregn arealet af M
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
