Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Sammenlægning af MC kurver horisontal

12. maj 2013 af martinrahn (Slettet)

står med 3 marginal cost kurver der skal ligges sammen horisontal til en MC total for det samlede marked.

men kan ikke få det til at stemme. Nogen der kan hjælpe hvor det går galt.

følgende er ligningerne:

MC=4+1/10000x

MC=4+1/20000x

MC=3+1/20000X

får det selv til MC=11+1/5000x

men det stemmer ikke rigtig i modellen.

 

pft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2013 af Suser (Slettet)

Hejsa

Har du fået svar ..?? Sidder med samme udfordring....


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2013 af christinacomaco (Slettet)

 

Reelt står der fra start:

P=4+1/10000x

P=4+1/20000x

P=3+1/20000X

 

Du skal starte med at isolere x i hver udbudskurve (MC-kurve)

1) x=10000P-40000

2) x=20000P-80000

3)  x=20000P-60000

 

Og så lægger du dem sammen, hvorved du får Udbudskurven (MC-kurven) for hele markedet:

X=(10000P-40000)+(20000P-80000)+(20000P-60000X)→

X=50000P-180000

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af christinacomaco (Slettet)

#2 Det gik vidst lidt for hurtigt ovenfor: I stedet forP skal der selvfølgelig stå MC i ovenstående, og markedets MC-kurve er da: MC=0,00002X+3,6


Skriv et svar til: Sammenlægning af MC kurver horisontal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.