Matematik

Funktioner

12. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Hvordan løser man dette: 

Løs uligheden
                         f(x)= >=g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Der må da stå noget mere i den opgave.

Kender du de to funktioner?


Svar #2
12. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Der står dette:

Figuren viser grafen for en funktion f .
En lineær funktion g er bestemt ved
                                1      
                       g(x) = - - x + 4.
                                2      

Tegn grafen for g i samme koordinatsystem som grafen for f. = dette har jeg gjort og fik skæringspunkterne:

Skæring med y - aksen =  4

 

Skæring med x - aksen = 8

Herefter kommer spørgsmål med uligheden..
                               


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Aflæs skæringspunktet mellem de 2 grafer.

hvis grafen for f(x) ligger over for grafe for g(x) er f(x)≥g(x) angiv x-værdierne hvor uligheden er opfyldt.


Svar #4
13. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Hvad hvis grafen skære 2 steder?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Så får du enten to intervaller (et ude tl venstre fra -∞  til skæring og et ude til højre fra det andet skæringspunkt til ∞) hvor f(x) er øverst

eller et interval mellem de to skæringspunkter, hvor f(x) ligger øverst


Svar #6
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Kan du måske prøve at forklare det på en lidt mere simpel måde? 


Svar #7
14. maj 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Hvis skæringspunktet er 3.5 hvad skal jeg så gøre? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Nu bliver du nød til at lægge tegningen med begge graferne ind, så jeg kan se dem.

Jeg er ikke engnan sikker på, hvad der står i g(x). er det g(x)= ½x+4 eller g(x)=½-x+4 ?

Jeg aner intet om f(x)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.