Matematik

Bestem C'(72)

12. maj 2013 af Gurlii123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model kan den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person som funktion af tiden beskrives ved
 

C(t)=(900000*1,031t) / (t+38)

hvor C(t) måles i kg, og tiden t betegner antal år efter 1950.

a) Bestem C’(72) , og gør rede for, hvad dette tal fortæller om udviklingen i den gennemsnitlige årlige CO2 -udledning pr. person efter 1950.

 

Nogen der kan forklare mig hvad jeg skal gøre? 

Tak på forhånd :-) 

Et billede af opgaven er vedhæftet 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2013 af PeterValberg

Bestem den afledede funktion C'(t)

Bestem nu C'(72) ved at indsætte t=72 i forskriften for C'(t)

C'(72) er et udtryk for ændringen i CO2 udledningen i år 2022 (72 år efter 1950)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2016 af 123434 (Slettet)

C'(72)=1580

C'(72) betyder, at den gennemsnitlige årlige udledning af CO2 pr person stiger med 1580 kg i år 2022


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2017 af vovoyoy (Slettet)

Kan jeg få mellemberegninger for opgaven???

det haster


Skriv et svar til: Bestem C'(72)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.