Kemi

Kemi - pH af vandig opl.

15. maj 2013 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

 

Jeg sidder og er igang med en kemi opgave og kan ikke komme viderer, håber der er nogen der har tid og lyst til at hjælpe mig . 

 

Tak på forhånd! :-) 

 

Opgaven: 

Hvad er pH i en vandig opløsningen af NaHCO3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af mathon

              HCO3- er en amfolyt
men
              pKs(HCO3-) = 10,40

              pKb(HCO3-) = 7,48

 

HCO3- er altså væsentligt stærkere som base end som syre.

HCO3- (aq) virker altså basisk

ved 25ºC:

                    pOH = (1/2) • (pKb - log(cb))

                    pH = 14 - pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

pKs og pKb er temperaturafhængige


Svar #3
15. maj 2013 af Falaffel (Slettet)

Men hvad skal der stå på cb plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

du har ikke opgivet nogen cb ! :)


Skriv et svar til: Kemi - pH af vandig opl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.