Matematik

Koordinaterne til skæringspunktet mellem median og højde??

17. maj 2013 af MigXXX (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. 

Jeg kæmper med denne opgave. 
Opgaven lyder:

I et koordinatsystem er givet en trekant ABC med hjørnepunkterne: A(2,3), B(4,9), C(10,5) 
Du skal bestemme koordianterne til skæringspunktet mellem medianen ma og højden hb.

Jeg har bestemt sidernes længder, de er henholdsvis: 

AB = 6.325
BC = 7.211
CA = 8.246

Derefter har jeg fundet vinkel A som er 57,529 grader.

Så har jeg ''bestemt'' højden ved hjælp af:
hb=AB *sin(A)=5.336          (dette ved jeg ikke om jeg skal bruge??)

Samt jeg har ''bestemt'' medianen ved hjælp af: 
ma
√CA2/2+AB2/2-BC2/4 = 6,403   (dette ved jeg heller ikke om jeg skal bruge??)

Hjælp mig!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2013 af peter lind

Højden er rigtig; men det er medianen rent umiddelbart ikke; men kan blive det hvis du indsætter nogle passende parenteser


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du behøver da ikke regne længderne af siderne ud, det er koordinaterne til skæringspunktet du skal finde

Tegn først en tegning af trekanten med median og højde

Find Ma (midten af a) =( B+C)/2   det er talpar

Find funktionen for ma og indtegn denne

hb er en linie vinkelret på AC gennem B, find ligningen for denne linie som er hb indtegn linien

Find skæringen mellem de 2 linier ma og hb


Skriv et svar til: Koordinaterne til skæringspunktet mellem median og højde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.