Matematik

Bestem AB

26. maj 2013 af fpoulsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 2:

Om trekant ABC oplyses, at arealt er 20, og højden fra C er 5.

Bestem AB.

Har ikke andre sider end højden oplyst. Så hvordan skal jeg kunne regne AB uden hjælpemidler, hvis jeg kun har dén side oplyst?
 

Trekanten er ikke vinkelret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. maj 2013 af peter lind

Areal = ½*højde*grundlinje


Svar #2
26. maj 2013 af fpoulsen (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af hvad grundlinjen er?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Grundlinjen er linjestykket AB (den du skal finde). Du kender højden fra punktet C vinkelret ned på linjestykket AB, så du har altså vha arealformlen

     20 = 1/2*5*|AB|

Isoler nu |AB|.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. maj 2013 af Perfektum12 (Slettet)

Du har i denne opgave:

Areal: 20

Højde: 5

Du ved at i en trekant vil arealet udregnes:

Areal = 1/2 * h*grundlinje

Du indsætter talene i denne formel

20 = 1/2*5*x

20/0.5 = 1/2/0.5 * 5 + x

40 = 5*x

40/5 = 5/5 *x

8 = x 

Du kan tjekke dette ved at sige:

20 = 1/2*5*8 = 1/2*40 = 40/2 = 20

Så svaret er 8.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj 2013 af mathon

kort

                 (1/2) • hc • c = T

                  c = 2T / hc = 40 / 5 = 8


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. januar 2016 af mzs1998 (Slettet)

Når det er en vilkårlig trekant, kan man vel ikke bruge den formel i har brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. januar 2016 af Stats

#6

Jo. Figuren nedenfor, har alle vinkler der er 90o<

Hvor |AB| er grundlinjen.

hj.png

- - -

Mvh Dennis Svensson

Vedhæftet fil:hj.png

Skriv et svar til: Bestem AB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.