Matematik

er det rigtigt?

27. maj 2013 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der kan hjælpe? :)

Nedenstående tabel viser vejdirektoratets opgørelse over antal trafikdræbte personer i det 1.halveår for hvert af årene 2007-2012

I en model antages det, at udviklingen i antal trafikdræbte personer kan beskrives ved en funktion af typen Y=ax+b,

År                            | 2007 | 2008 | 1009| 2010 | 2011 | 2012

Antal trafikdræbte| 195   | 190    | 161  |110    |107    |82

Hvor y betegner antal trafikdræbte personer i det 1.halveår, og x betegner tiden (målt i år efter 2007).
a) Benyt tabellens data til at bestemme konstanterne a og b

 

Jeg har fået min a til 202,6 og b=-24,72 er det her rigtigt?? :-/

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Ved ikke om du har skrevet det forkert eller hvad der er sket, men jeg får det omvendte - altså at a= -24.72 (antallet af dræbte falder jo) og b til at være 202.6

 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2013 af helenafrid (Slettet)

hvad har du brugt som x1,x2 og y1, y2 i formlen for a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Det skal du ikke, når du har en hel tabel! Du skal lave en lineær regression på dine tal.

Hvilket matematik-program bruger du :)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2013 af helenafrid (Slettet)

TN-Spire CAS :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

Oh... så kan jeg ikke hjælpe dig - bruger selv maple :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2013 af helenafrid (Slettet)

Okay men jeg får b til 49804.19047619 og a til -24.72, b kan nok ikke være rigtig..


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2013 af Wutever (Slettet)

I maple... 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. maj 2013 af helenafrid (Slettet)

jeg fandt ud af det, tak :)


Svar #9
27. maj 2013 af nani1596 (Slettet)

så svaret var rigtigt ?? :/ eller?? 

 

men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. februar 2014 af cien854 (Slettet)

Hej allesammen. Jeg er igang med den nøjagtige samme opgave. Jeg har lavet opgave a og b, men mangler opgave c. Der står: Bestem det år hvor antal trafikdræbte i det 1. halvår ifølge modellen er nede på 50 personer. Hvordan løser jeg denne opgave? Håber i kan hjælpe :-)


Skriv et svar til: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.