Matematik

Problem med TI-89 (sinus)

27. maj 2013 af Kashiiru (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

 

Jeg har et problem med min lommeregner (TI-89). Det drejer sig om vedhæftede opgave, spg. b), hvor jeg skal bestemme den tid, der går, før gondolen første gang befinder sig 40 meter over jorden.

Jeg løser flg. ligning på TI-89:

solve(40=67,5*sin(0,209*x-1,57)+70,x)

men får som resultat:

x=30,063*(underligt tegn der ligner omvendt @ +0,823173) eller x=30,0631*(det samme underlige tegn + 0,176574)

Jeg vil nu høre, om der er nogen, der ved, hvordan man sætter lommeregneren til kun at finde værdierne for x mellem 0 og 30 (som oplyst i opgaven), da jeg tror, at det er det, der er problemet (?)

(Jeg har forgæves kigget i manualen til TI-89, men kan ikke finde noget :/..)

 

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: matopg.docx

Svar #1
27. maj 2013 af Kashiiru (Slettet)

Det skal lige oplyses, at jeg har sat mode til radianer...


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal finde det mindste positive t, for hvilket f(t) = 40, dvs

sin(0,209t - 1,57) = -30/67,5 ,

eller

0,209t - 1,57 = -0,46055 + 2pπ   eller   0,209t - 1,57 = 3,602147 + 2pπ , p ∈ Z 

Det bliver så

t = (1,57 - 0,46055)/0,209 = 5,308

De 30,063 er omdrejningstiden T = 2π/0,209 .


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2013 af mathon

 

                                       Define f(t) = 67.5*sin(.209*t-1.57)+70
                                       solve(40=f(t),t) | t
≥0 and t≤30     for mindste t-værdi for @1=0


Svar #4
28. maj 2013 af Kashiiru (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!! :D


Skriv et svar til: Problem med TI-89 (sinus)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.