Matematik

eksponentiel funktion

29. maj 2013 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder lige nu med en matematik aflevering og der er noget som undre mig.

Normalt når man går ind i excel og laver et koordinatsystem og bagefter sætter en tendenslinje ind, som er eksponentiel så vil man få en funktions forskreft som ser således ud: f(x)=b+a^x.

Men da jeg gjorde det så gav  det det her: y = 3E-260e^0,3017x. Hvad menes der med 3E-260?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentiel funktion har formen f(x) = b · ax   (ikke +). Tallet 3E-260 betyder 3·10-260 . Du har helt sikkert lavet eksponentiel regression på selve årtallene i stedet for antallet af år efter et givet årstal.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.