Kemi

Mængde frigivet svovldioxid pr. afbrændt g. svovl

30. maj 2013 af lars795 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej.

 

jeg sidder og regner på svovlmængder i biogas til et projekt. Biogassen afbrændes i en motor og jeg vil gerne nå frem til hvor stor udledningen af svovldioxid til miljøet er. 

Der afbrændes 530 m3 gas/dag  med et svovlindhold på 1000 ppm. 

 

Oplyst partikel antal i gassen = 1000 ppm = 0.1 %


Svovls Vægt = 2,06 g/cm3    =>    1000*2,06 g/cm3 = 2006 g/m3


Gram i 1 m3=   (0.1%*2006 g/m3) / 100          =2  g/m3


Daglig tilført svovlmængde til motor=530 m3*2 g/m3=1060 g.

 

Jeg er ikke den store kemiker og har herfra lidt svært ved at finde informationer om hvor meget svovldioxid der dannes ved afbrændingen ?  en simpel ca. værdi ville være fint. 

 

mvh L

 

 


Skriv et svar til: Mængde frigivet svovldioxid pr. afbrændt g. svovl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.