Matematik

Regneforskrift for lineær funktion

31. maj 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle :D

Ville være supper hvis jeg kunne få hjælp til dette rædsel:

Angiv regneforskriften for den lineære funktion, der har hældningen 3/4 og opfylder f(8) = 3

Egen løsning:

Vi kender 

y = ax + b

a = 3/4

f(8) = 3

Indsætter a = 3/4 og 8 på x's plads i den lineære funktion

y = ax + b

=> 3 = 3/4 * 8 + b

<=> 3 = 6 + b

<=> 3 -6 = b

<=> - 3 = b

b = -3

 

vi indsætter i vores forskrift for en lineære funktion og har hermed angivet en forskrift:

y = ax+b => y = 3/4*x -3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af PeterValberg

Det er da korrekt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. maj 2013 af joeeey (Slettet)

Okay tak! perfekt :-D


Skriv et svar til: Regneforskrift for lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.