Matematik

Funktioner

01. juni 2013 af 787 (Slettet)

Hej :)

 

Hvad er Diffinitionsmængde , og værdimængde ???

Jeg håber at der er nogen der har en bred og tydeligt forklarelse om de to , fordi jeg forstår ikke det der står i bogen .

 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Definitionsmængden er samlingen af x'er for hvilke funktionen eksisterer

Værdimængden er samlingen af y'er (funktionsværdier), som funktionen giver

;-)


Svar #2
01. juni 2013 af 787 (Slettet)

Jeg forstår , men ikke helt :)

 

hvordan finder man Diffinitionsmængde eller værdimængde ?

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Det er i reglen nemmest at finde de x'er for hvilke der er problemer (div. med 0, fx.) eller kvadratrødder, som jo ikke kan tages af negative tal.

Værdimængden alle de y'er du kan få, når du gennemløber funktionen

;-)


Svar #4
01. juni 2013 af 787 (Slettet)

Kan du vise mig en eksemple :)

 

tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

f(x) = √x

På grund af kvadratroden er funktionen ikke defineret for negative x så x skal være ≥ 0

Men ellers alle andre steder, som derfor udgør DEFINITIONSMÆNGDEN.

Definitionsmængden for f(x) er altså [0 ; ∞[

Lad os gennemløbe funktionen -

Vi starter med x = 0 som giver f(x) = 0

Vi lader x gå mod ∞, og funktionen går osse mod ∞.

Så værdimængden er  altså [0 ; ∞[

Bedre - ?  ;-)


Svar #6
01. juni 2013 af 787 (Slettet)

Nej :(  jeg forstår stadivæk ikke noget :(( Er der ikke en vedio som jeg kan se om de her ting ?

 

Ellers håber jeg at du vil give mig en anden eksemple :)

 

mange tak


Svar #8
01. juni 2013 af 787 (Slettet)

tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2013 af Krabasken (Slettet)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.