Kemi

Soda i vandig opløsning

03. juni 2013 af Tommygun1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Jeg er lidt i tvivl om en opgave. Normalt angiver man vandig opløsning med "(aq)", men i denne opgave er natriumcarbonat skrevet som Na2CO2*10H2O.(se vedhæftet)

Hvordan skal dette helt præcist forstås?
Og hvordan beregnes den molare masse af stoffet, skal man gange med de 10 vand molekyler? I så fald bliver det en meget lille molare masse.

 vh. Tommy Hansen

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2013 af mathon

 

      M(Na2C1O13H20) = sum({2,1,13,20}*{22.990,12.011,15.999,1.008}) g/mol = 286.138 g/mol

      stofmængde
                                  n = (54 g) / (286,138 g/mol) = 0,18872 mol Na2CO3*10H2O


Svar #2
03. juni 2013 af Tommygun1234 (Slettet)

Mange tak :-), ok så man skal addere de 10 vandmolekyler, istedet for at gange dem.


Skriv et svar til: Soda i vandig opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.