Matematik

Hvad betyder ]5-Uendelig[ ?

08. juni 2013 af SJ21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Jeg er kommet i tvivl om noget. VI snakker definitionsmængde. Hvad betyder dette helt præcis?:

]5-Uendelig[

Betyder det at 5 og uendelig ikke er med i intervallet?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

]5;∞[ er mængden af alle reelle tal, x, som er større end 5.

]5;∞[ = {x ∈ R|  x > 5}

Når talen er om "grænsen ∞" bruger man altid åben klamme, fordi intervallet er ubegrænset opadtil.

Tilsvarende gælder for "-∞".

Det er korrekt, at 5 ikke er med. Det markeres af den venstre "åbne" klamme.


Svar #2
08. juni 2013 af SJ21 (Slettet)

Arh, så de åbne klammer betyder altså at 5 og "∞" er MED i intervallet?

Så ønskede jeg IKKE at have dem med, så skulle de vende indad? [5-∞]


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

Nej, 5 er ikke med.

[5;∞] er ikke korrekt notation jfr. #1. Man skriver aldrig: "∞]"

Hvis du ønsker 5 med bør du altså skrive: [5;∞[ = { x ∈ R | x ≥ 5}

Hvis du vil have at " 5 og ∞ ikke er med" skal du angive en øvre grænse, i.e. et tal.

F.eks. er det halvåbne interval ]5;100] = { x ∈ R | 5 < x ≤ 100}. Her er 100 den øvre grænse, som er med. 5 er ikke med.

Intervallet ]5;100[ kaldes åbent. Her er hverken 5 eller 100 med.


Svar #4
08. juni 2013 af SJ21 (Slettet)

Okay, det er simpelthen skrivemåden med ∞[, at jeg ikke forstår / har misforstået.

Hvorfor kan man ikke skrive det således ∞]?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

- fordi det ikke har mening at tale om et lukket interval, når der ikke er nogen øvre grænse.


Skriv et svar til: Hvad betyder ]5-Uendelig[ ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.