Fysik

Enheder

08. juni 2013 af sandrella (Slettet)

Er der nogle der ved hvordan jeg kan komme fra m^3/kJ til bar?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af mathon

 

     … i hvilken sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2013 af peter lind

Det kan du ikke komme m3/k er en helt anden enhed en bar


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2013 af mathon

 

                1 bar = 105 N/m2 = 105 Nm/m3 = 105 J/m3 = 102 kJ/m3 = 100 kJ/m3


Svar #4
09. juni 2013 af sandrella (Slettet)

Hvad bliver min enhed her?

( (-1,627 * 10-6 m3/mol) / (6,0095 kJ mol-1) ) * (p2 - 1bar) = ln(272,15K/273,15K)

Hvis jeg isolerer pfår jeg: 13548,1 hvad er min enhed her?

Facit siger at det skal give 135,5 bar

Hvad gør jeg forkert i forbindelse med enhederne?


Svar #5
09. juni 2013 af sandrella (Slettet)

mol går ud med mol

K går ud med K

Tilbage har jeg

m3/kJ ?


Svar #6
09. juni 2013 af sandrella (Slettet)

I opgaven står der, at jeg skal benytte at J = Pam3 = 10^-5 bar


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2013 af mathon

 

      Enhedsmæssigt får du:
                                              m3             m3
                                            ------- = ------------- = 10-3·Pa-1 = 10-3·(10-5 bar)-1 = 10-3+5 bar-1 = 100 bar-1
                                           103 J    103 Pa·m3

         hvoraf
                                    (-1,627·10-6 / 6,0095) • (100 bar-1 (p2 - (1 bar)) = ln(272,15 / 273,15)   

                                    (-2,70738·10-5 bar-1) (p2 - (1 bar)) = -3,66771·10-3

                                    p2 - (1 bar) = (-3,66771·10-3) / (-2,70738·10-5 bar-1) = 135,471 bar

                                    p2 - (1 bar) = 135,471 bar

                               p2 = 136,471 bar

  


Svar #8
09. juni 2013 af sandrella (Slettet)

Takker det forstod jeg :)


Svar #9
09. juni 2013 af sandrella (Slettet)

Hvilken potensregel anvender du?

xa * xb = xa+b ?


Skriv et svar til: Enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.