Matematik

Beregn funktions mindste værdi? B1117

08. juni 2013 af Svindel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved ikke helt hvordan jeg finder frem til en funktions mindste værdi?

 

Jeg har vedhæftet et billede.

Det er

7. a)

Vedhæftet fil: B1117.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af peter lind

find f'(x) og løs ligningen f'(x) =0


Svar #2
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Så kommer jeg frem til x=-2 men i facit står der fmin=-8e-1

 

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2013 af peter lind

Det du finder er hvilket x der er minimum for. Selve minimumsværdien finder du ved at indsætte den fundne værdi i funktionsudtrykket


Svar #4
09. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Takker :)


Skriv et svar til: Beregn funktions mindste værdi? B1117

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.