Kemi

syre-base reaktioner

09. juni 2013 af mary94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 

 

Kan nogen kort forklare hvad man forstår ved stærke og svage syrer samt stærke og svage baser, og fortælle om syres og basers styrkekonstanter ? 

 

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af Heptan

En stærk syre dissocieres fuldstændigt således at alle molekyler omdannes til den korresponderende base, og tilsvarende for stærke baser. Svage syrer indstiller sig i en ligevægt således at nogle molekyler afgiver en hydron og nogle ikke gør. Reaktion forløber også den modsatte vej. Og tilsvarende for svage baser.

Styrkekonstanter fortæller noget om hvor stærk en syre eller base er. Normalt anvender man også styrkeeksponenter istedet for styrke konstanter (pK_S = -log(K_S)).

Ved pK_S=0 er der tale om en stærk syre, ved pK_S=14 er der tale om en yderst svag syre. Og tilsvarende for baser. Jo mindre pK_S værdi, jo stærkere syre/base.


Skriv et svar til: syre-base reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.