Matematik

Finde hældning ud fra areal og toppunkt

10. juni 2013 af Guardiola (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lidt svært ved at finde ud af et svar på en opgave om en skibakke. Jeg skal finde ud af hældningen på den, altså a. Jeg ved at det er en lineær funktion, eller ret linje. Derudover kender jeg:

b = 17

areal = 510,002

Ud fra disse informationer skal jeg finde hældningen.

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det arealet af? Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
10. juni 2013 af Guardiola (Slettet)

Det er arealet af skibakken.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan er det areal defineret? Er det arealet af kørebanen eller af et lodret tværsnit af skibakken, og hvorfra og hvortil? Genlæs sidste sætning i #1.


Svar #4
10. juni 2013 af Guardiola (Slettet)

Det er arealet af et tværsnit af skibakken. Skibakken starter i punktet (0,17) mens jeg ikke ved hvor den ender. Jeg ved bare det areal som er angivet og så altså toppunktet som bakken starter i.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ender den så i et andet punkt (x0 ; 0) ? I så fald ved man så, at

(1/2)·b·|x0| = areal


Svar #6
10. juni 2013 af Guardiola (Slettet)

Ja det gør den. Men hvordan skal (1/2)·b·|x0| = areal forstås? Hvordan er du kommet frem til den konklusion?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo formlen for arealet af en trekant. Denne trekant er retvinklet, så dens areal er det halve produkt af kateternes længder.


Svar #8
10. juni 2013 af Guardiola (Slettet)

Okay, men hvordan kan jeg så komme videre med at finde hældningen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så er hældningskoefficienten jo

a = Δy / Δx = ± b / x0 .


Svar #10
10. juni 2013 af Guardiola (Slettet)

Okay

Takker for hjælpen!


Skriv et svar til: Finde hældning ud fra areal og toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.