Fysik
Sammenhæng mellem accelerationsfunktionen, hastighedsfunktionen og stedfunktionen
Hej
Er der nogen der kan give en forklaring på sammenhæng mellem accelerationsfunktionen, hastighedsfunktionen og stedfunktionen?
I min bog står kun:
"Det fremgår at s''(t)=v'(t)=a "
Og det forstår jeg godt rent matematisk, men jeg savner en forklaring med lidt flere ord
Hav en god dag.
Svar #1
11. juni 2013 af arto460 (Slettet)
Hastighed er ændring i sted per tid. Dette er netop differentialkvotienten af stedfunktionen. Acceleration er ændring i hastighed per tid. Dette er netop v' = s''.
Det er sådan set bare definitioner, men du kan få intuition ved at tegne grafer osv.
grunden til de er vigtige er fordi der er en fundamental naturlov (newtons 2. lov), der relaterer accereletationen af et legeme til summen af kræfter der virker på det, så man skal så at sige først bruge de fysiske kræfter til at udregne acceleration, herfra findes så hastigheden og stedet.
Svar #2
11. juni 2013 af hesch (Slettet)
Hvis du fra stilstand accelererer med 2m/s2 i 3 sek findes ved multiplikation at hastigheden = 6 m/s. Dette kan også udtrykkes ved:
v(t) = 0∫3 a(t) dt ⇔ a(t) = d v(t) / dt
Hvis du fra en given position kører 6 m/s i 2 sek findes ved multiplikation at den tilbagelagte strækning = 12 m. Dette kan også udtrykkes ved:
s(t) = 0∫2 v(t) dt ⇔ v(t) = d s(t) / dt
Skriv et svar til: Sammenhæng mellem accelerationsfunktionen, hastighedsfunktionen og stedfunktionen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
