Matematik

Ledvis integration, 3 regler

13. juni 2013 af Lestrange (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vær venlig at undersøge følgende vedhæftet link: http://mata3stx.systime.dk/index.php?id=565

 

Jeg har problemer med at komme med eksempler til disse tre regneregler for bestemt integrering. I linket er der et eksempel hvor integrationsværdierne er henholdsvis 4 og 2, og en integrand givet ved: 6x2 + 2x. Mit spørgsmål er, om denne integrand er opskrevet på baggrund af en funktion , fx f, eller to funktioner f og g. Det ser ud som om, at der blot er en funktion, hvilket jeg ikke forstår, da formlen siger, at integralet af f(x) lægges til integralet af g(x). Her tolker jeg det, at g(x) er en funktion og f(x) er en anden funktion. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2013 af peter lind

Svarende til sætningerne er f(x) = 6x2 , g(x) = 2x, a=2 og b=4


Svar #2
13. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

Mange tak #1

Så f(x) = 6x^2

g(x) = 2x

 

Der er tale om to funktioner så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

.. det kan man godt sige


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ledvis integration benyttes, hvor integranden kan deles op i led. Her kan leddene integreres hver for sig.


Svar #5
14. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

#3 og #4

Tak


Svar #6
14. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

Jeg har et andet spørgsmål inden for dette matematiske overemne: Integration.

 

Når man foretager integration af et bestemt integral, gælder det så, at man altid finder arealet under en graf? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)


Svar #8
14. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

#1 Tak.

 

Jeg formulerer mit spørgsmål anderledes:

 

Når man integrerer bestemte integraler, er det så altid et areal man finder? Jeg ved, at når man integrerer et integrale, hvis graf ligger under 1. aksen og dermed også dets areal under x-aksen, er arealet altid et positivt tal, selvom integralet for enkelte integrationsværdier, hvis man deler integralet op, godt kan have en negativ værdi. Så jeg ved ikke, hvordan det virker.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. juni 2013 af peter lind

Det kan altid fortolkes som et areal på en graf. Det bruges i praktiske tilfælde hvor de forskellige variable kan være længde, hastigheder acceleration, antal henfald, penge, populationsstørrelser o.s.v. og så er det ret meningsløst at kalde det et areal.


Svar #10
14. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

#9 Tak, det løftede niveauet.


Svar #11
15. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

Noget andet inden for dette underemne:

 

Er løsningen til diff. ligningen: y'=4y ikke: y = c1 * e4*t?


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2013 af peter lind

jo


Svar #13
15. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

#12

 

Tak.

 

 Jeg har et spørgsmål:

 

Jeg har et eksamensspørgsmål, der kan ses som vedhæftet. Det er formulering af spørgsmålet jeg ikke forstår, da der står , at man skal gøre rede for en af undertyperne, og jeg går ud fra, at den ene undertype er y' = k * y, men denne har jo intet at gøre med lineær vækst, så hvordan kan den være en undertype? Eller menes der med spørgsmålet, at man skal gøre for en af undertyperne, som ikke er skrevet i spørgsmålet og så derefter gøre rede for de to andre ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. juni 2013 af peter lind

Der er ikke noget vedhæftet. Når du starter på et nyt spørgsmål bør du oprette en ny tråd


Svar #15
15. juni 2013 af Lestrange (Slettet)

#14 Tak.


Skriv et svar til: Ledvis integration, 3 regler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.