Fysik

Avogadros lov og konstant: gasser

24. juni 2013 af TineS94 (Slettet)

gasser. Dette rumfang er 22,42 L. Det betyder; at rumfanget V0 af stofmængden n af en gas ved standardbetingelserne kan skrives på denne måde:
v_0=n*22,42  L/mol

Altså: v_0=1 mol*22,42  L/mol   : mol går ud med mol, og vi får 22,42 L rumfang.

Antallet af molekyler i 22,4 l idealgas ved 0 °C og atmosfæretryk er lig Avogadros konstant.
Antallet af molekyler i gassen:
NA = 6,022 * 1023 mol-1
N=n*NA

Hvordan kommer avogadros konstant ind over formlen for stofmængden i et bestemt rumfang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2013 af mathon

standardbetingelser: 1 atm og 20ºC

                               Vo = (22,4 L/mol) • n

  som indeholder     
                               N = n • (6,022·1023 mol-1)

             

 


Skriv et svar til: Avogadros lov og konstant: gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.