Matematik

Funktioner og vækst

25. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

det er det der står med rødt jeg skal bruge hjælp til 

Vedhæftet fil: spørgsmål 3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en eksponentiel model

f(x) = b · ax

Fordoblingskonstanten x2 opfylder

f(x+x2) = 2·f(x)

for alle x. Indsæt i modellen og løs for x2 :

b · ax+x2 = 2 · b · ax  ,

dvs

ax2 = 2 , eller

x2 = log(2) / log(a)


Svar #2
25. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

hvad?

 


Svar #3
25. juni 2013 af camilla1234567890 (Slettet)

jeg skulle bevise de to formlerne


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Og i #1 har du så fået beviset for fordoblingskonstanten. Beviset for halveringskonstanten kører efter helt samme læst.


Skriv et svar til: Funktioner og vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.