Fysik
melanisk energi
24. oktober 2005 af
arni05 (Slettet)
Jeg har en opgave som hedder:
I busser har man gjort forsøg med at opsamle og genbruge den energi der opstår ved opbremsning. Hvor stor en energimængde er der tale om når bussen kører 60 km/t og vejer 12 tons?
Den eneste formel jeg har kunne få til at passe var den kinetiske energi
Ekin=1/2*m*v^2
altså Ekin=1/2*12000 kg*(16,7m/s)^2=1,67 MJ
(ved ikke om det er rigtigt, men nu spørger de så om hvor mange liter dieselolie der kan spares på en dag, hvis bussen bremser 500 gange og motoren har en nyttevirkning på 20%?? Jeg er gået helt fast?
I busser har man gjort forsøg med at opsamle og genbruge den energi der opstår ved opbremsning. Hvor stor en energimængde er der tale om når bussen kører 60 km/t og vejer 12 tons?
Den eneste formel jeg har kunne få til at passe var den kinetiske energi
Ekin=1/2*m*v^2
altså Ekin=1/2*12000 kg*(16,7m/s)^2=1,67 MJ
(ved ikke om det er rigtigt, men nu spørger de så om hvor mange liter dieselolie der kan spares på en dag, hvis bussen bremser 500 gange og motoren har en nyttevirkning på 20%?? Jeg er gået helt fast?
Skriv et svar til: melanisk energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
