Fysik

Beregn tid ud fra kW og kJ

19. juli 2013 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgave B

Man bager en kage i mikrobølgeovn ved, at ovnen opvarmer kagedejen fra
temperaturen 12 ºC til 90 ºC. Kagedejens masse er 0,85 kg og den specifikke
varmekapacitet 3,2 kJ/(kg K).


1. Beregn den varmeenergi som kagedejen tilføres. 

3,2/100*85 = 2,72 kJ
2,72 * (90-12) = 212,16 kJ

 


Mikroovnen tilføres energi med effekten 1,3 kW og har virkningsgraden
65 %.


2. Beregn, hvor lang tid det tager at bage kagen. ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juli 2013 af mathon

nødvendig energi
                                 Enød = (212,16 kJ) / 0,65 = 326,4 kJ

tid
                                 t = Enød / P = (326,4 kJ) / (1,3 kJ/s) ≈ 251 s = 4 min 11 sek


Svar #2
19. juli 2013 af Ananym (Slettet)

har fundet ud af det (: inden jeg så kommentaren, men super tak alligevel

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juli 2013 af Dachi (Slettet)

Du har skrevet opgave 1 forkert op

tilførte varme = temperaturændring * masse * specifike varmekapacitet

dvs.

(3,2 kJ/(kg*K)) * (90ºC-12ºC) *0.85kg = 212,16 kJ

husk altid enheder. Det er meget vigtigt i fysik.

 

opgave 2

hvis virkningsgraden er 65% vil kagen få energi med 65%*1,3kW=0,845kW

kagen skal tilføges 212,16kJ energi, med effekten 0,845kW

(212,16kJ) / (0.845kW)=251,077s

 


Skriv et svar til: Beregn tid ud fra kW og kJ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.