Matematik

nem brøkregning

04. august 2013 af mikkeljense (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej, efter en lang sommerferie kan jeg virkelig ikke huske følgende

 

3/4     +      1/5      =      ????   Er det korrekt hvis det giver 19/15 men jeg skal angive svaret med en hel. Hvordan regner jeg det ud fx er der en anden opgaver hvor:    3/4   +     1/3    =  1 1/12      Hvorfor får man 1 og så 1/12 når det giver 13/12?

 

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2013 af LubDub (Slettet)

Brug denne generelle formel

             a/b + c/d = (a•d + c•b) / (b•d)

 

Specifikt

             3/4 + 1/5 = (3•5 + 1•4) / (4•5) = (15 + 4) / 20 = 19/20

 


Svar #2
04. august 2013 af mikkeljense (Slettet)

Har fundet fejlen


Svar #3
04. august 2013 af mikkeljense (Slettet)

tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. august 2013 af mette48 (Slettet)

3/4   +     1/3    =  1 1/12                       fællesnævner 3*4 første brøk forlænges med 3, anden brøk med 4

3*3 /( 3*4) + 4*1 /( 4*3) =

9/12+4/12 = 13/12 =

13/12 = (12+1) /12 =

12/12 +1/12 = 1+ 1/12  da 12/12 = 1 hel


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2013 af PeterValberg

FriViden2.dk har en glimrende samling af videoer, der kommer gennem det
mestr vigtige i brøkregning:

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: nem brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.