Kemi

Hvilke reagerer i ionreaktionsskema

10. august 2013 af Lakana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg vide, at 2 Na+ og 2 NO3- ikke går sammen til 2 natriumnitrat, men i stedet hhv. 2 natrium og 2 nitrat, i følgende ionreaktionsskema?

Ca2+ (aq) + 2 NO3- (aq) + 2 Na+ (aq) + S2- (aq) → CaS (s) + 2 Na+ (aq) + 2 NO3- (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2013 af mathon

Ved at undersøge opløseligheden af henholdsvis NaNO3, CaNO3, Na2S og CaS.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2013 af mathon

opløselighed ved 20ºC
af
                      NaNO3                             Na2S                          CaNO3                           CaS   
              ca. 100 g pr 100 mL       ca. 16 g pr 100 mL     ca. 130 g pr 100 mL      ca. 0,024 g pr 100 mL


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2013 af mathon

dvs
           en mættet, vandig opløsning af CaS ved 20ºC
           er kun
                   [CaS] = (0,24 g/L) / (72,14 g/mol) = 0,0033 M = 3,3 mM


Skriv et svar til: Hvilke reagerer i ionreaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.