Matematik

Skal Reducere dette udtryk

15. august 2013 af Østerbroer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Ønsker hjælp til dette udtryk.

 

x^2 * y^3 / x^3 * y^2, jeg ved at resultat er y/x. Men jeg ved ikke hvordan man kommer dertil. Kan i hjælpe.

 

Med venlig hilsen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2013 af mathon

               x2 • y3 / (x3 • y2) = x2 • y3 • x-3 • y-2 = x2 • x-3 • y3 • y-2 = x2-3 • y3-2 = x-1 • y = y/x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2013 af Stats

..

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2013 af mette48 (Slettet)

x^2 * y^3 / x^3 * y^2                   forkort med x2

                                                               forkort med y2


Svar #4
15. august 2013 af Østerbroer (Slettet)

Hej 

Tak for de fine svar. Nu giver det mig en bedre forståelse af regne metoden.

Med venlig hilsen


Skriv et svar til: Skal Reducere dette udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.