Matematik

integral af eks. funktion

17. august 2013 af iman151294 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

 

Jeg har følgende eksponenetiel funktion:

         f(x) = 19 - 2 * 1,05 ^2

Jeg skal altså finde den bestemte integral for den, når jeg kender a = 0 og b = 46,14

Jeg forstå hvordan man integrerer en konstant, men hvordan gør man det med - 2 * 1,05 ^x ?

Har prøvet at indtaste dette ind i WolramAlpha, som siger at 

   Ubestemt integral for f (x) = - 2 * 1,05 ^x    er:    20, 4959 * 1,05^x

Hvor kommer 20, 4959 fra?

I min mat. bog står der, at ved integration af eksp. funk. kan bruges følgende formel:

  hvis:  f(x) = a^x    så er:     F(x)  =  a^x / ln a  

 

En anden ting, som også er lidt svært at forstå er, hvordan Wolfram Alpha, beregner hele funktionen  

   19 - 2 * 1,05 ^2    til    19x - 40.9919 e^(0.0487902 x)  ved ubestemt integral???  

 

Jeg vil gerne have en forklaring med regler, så det vil være nemmere at forstå.

Håber der er nogen, som kan hjælpe mig  

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2013 af peter lind

Ved integrationen bruger du formlen som du selv nævner F(x)= ax/ln(a) med a = 1,05. 1/ln(1,05)≈20,4959

Den sidste bruges at en stamfunktion til g(x)+f(x) er G(x)+F(x), hvor f(x) er behandlet i det foregående. g(x) = 19 og dermed G(x) = 19x


Svar #2
17. august 2013 af iman151294 (Slettet)

Men  hvorfor bruges der 1/ln(1,05)≈20,4959 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2013 af peter lind

F(x) = e1,05x/ln(1,05) = 20,4959*e1,05x


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2013 af mathon

            ∫(19 -  2•1,05x)dx = 19x - (2/ln(1,05))•1,05x + k  =  19x - (2/ln(1,05))•eln(1,05)·x + k =

                                   19x - (2/ln(1,05))•(eln(1,05))x + k  ≈  19x - 40,9919 • 0,04879x + k


Skriv et svar til: integral af eks. funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.