Matematik

8 talsystemet

18. august 2013 af iiiiiimoo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvad er den største firecifrede tal i 8 talsystemet? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af hesch (Slettet)

7777.

8 forskellige cifre = cifrene 0 .. 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

77778 = 7·83 + 7·82 + 7·81 + 7·80 = 1111111111112 = 212 -1 = 4·210 -1 = 4·1024 -1 = 4096 - 1 = 4095 .

Tallet 7777 i 8-talssystemet svarer altså til tallet 4095 i 10-talssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2013 af mette48 (Slettet)

7777 er det største fircifrede tal

lægger vi 1 til fås 10000 = 84 = 4096

7777 = 10000-1 = 4096-1 = 4095

tal med rød baggrund er i 10talsystemet


Skriv et svar til: 8 talsystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.