Matematik

Rumfang af Kasse&Cylinder

19. august 2013 af monii98

Hej, har siddet fast ved de her 2 opgaver i noget tid, håber i vil hjælpe tak på forhånd;)
 

3. Grundfladen i en kasse er 10cm2, og dens højde er 3cm.
- Hvad er rumfanget? Svar:________ (Udregning skal helst være med)

4. Cylinderens bund er 30cm2, og den er 8cm høj.

a- Hvor mange cm2 rummer cylinderen? (Helst udregning)

b- Hvor mange liter? (Helst udrening)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

For både kassen og cylinderen kan man benytte rumfangsformlen

V = A · h ,

hvor A er grundfladens areal, og h er højden .

Ved omregningen benyttes, at

1000 cm3 = 1 dm3 = 1 L


Skriv et svar til: Rumfang af Kasse&Cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.