Kemi

Hvor meget kaliumpermaganat skal der afvejes til fremstilling af 5 L 0,002 M kaliumpermanganat-opløsning

19. august 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej håber der er en klog hoved her inde som kan hjælpe mig med at løse opg., tak på forhånd 

 

Til bestemmelse af indholdet af Fe(II) i opløsningen af ståluld og fort. svovlsyre, skal der fremstiles 5 L 0,002 M kaliumpermaganat (titrervæske).

 

a) Hvor meget kaliumpermaganat skal der afvejes til fremstilling af 5 L 0,002 M kaliumpermanganat-opløsning?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af mathon

M(KMnO4) = sum({1,1,4}*{39.098,54.938,15.999}) g/mol = 158.032 g/mol

      m(KMnO4) = n • M = V • c • M = (5 L) • (0,002 mol/L) • (158,032 g/mol) = 1,58032 g


Skriv et svar til: Hvor meget kaliumpermaganat skal der afvejes til fremstilling af 5 L 0,002 M kaliumpermanganat-opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.