Matematik

bevis funktionen som differens af to funktioner

21. august 2013 af tina888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

 

Har prøvet at forstå denne opgave, men uden held:

opgaven lyder:

 

Der er givet to funktioner (som skal forestille en kant af en sø)

  f(x) = 6·10^-6 x^3 - 0,001 x^2 - 0,05 x + 40

  g(x)=2,5·10^-5 x^3 - 0,0067 x^2 + 0,30 x + 20

Vis, at bredden af søen målt vinkelret på x-aksen kan findes ved funktionen

    b(x) = - 1,90 * 10^-5 x^3 + 5,7 * 10^-3 x^2 -0,35x + 20

 

jeg ved kun, at hvis man trækker de to funktioner fra hinanden, kan man få b(x). dvs. b(x) = f(x) - g(x)

 

men hvorfor gælder nu dette?  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Afstanden mellem de to punkter (x , f(x)) og (x , g(x)) er

d = |f(x) - g(x)|

Hvis f(x) ≥ g(x) , er d lig med f(x) - g(x) .


Skriv et svar til: bevis funktionen som differens af to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.