Matematik

Hvordan regner jeg en ligning ud når x er i tælleren?

22. august 2013 af mnb12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x/2(x over 2)+8=0 

 

Hvordan regner jeg denne ligning ud, når x er i tælleren? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af Søreb (Slettet)

Så ganger du med 2 på begge sider, så x ikke længere er tælleren. 


Svar #2
22. august 2013 af mnb12 (Slettet)

Vil du eventuelt skrive hvordan jeg skal skrive det? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

x vil fortsat være tælleren, men man forsimpler brøkens nævner til 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ligningen er

(x/2) + 8 = 0   , gang nu med 2 på hver side

2·(x/2) + 2·8 = 2·0 , reducer

x + 16 = 0  , isoler nu x til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2013 af Søreb (Slettet)

Jo, selvfølgelig :-)

x/2 + 8 = 0

⇓       ⇓

2 * (x/2 + 8) = 0*2

⇓       ⇓

x+ 16 = 0

Så tror jeg godt, at du kan regne den ud her fra :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2013 af 123434 (Slettet)

Kaldes det ikke at gange over kors?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man kalder det at gange over kors, når man i en lighed mellem to brøker, som for eksempel

a / b = c / d

forsøger at skaffe sig af med de to brøkers nævnere. Man ganger på hver side med produktet af de to nævnere, b·d . Nettovirkningen er, at nævneren d på højre side kommer over som faktor på venstre side, og nævneren b på venstre side kommer over som faktor på højre side:

d · a = b · c


Skriv et svar til: Hvordan regner jeg en ligning ud når x er i tælleren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.