Matematik

Inverse funktion

28. august 2013 af funked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder og arbejder med funktioner, skal finde den inverse funktion til f(x)= (x-1)/(1-2x)

 

Ved ikke om det er rigtigt det jeg gør?

y=(x-1)/(1-2x)

y(1-2x)=x-1

y-2xy=x-1 (Her går jeg i stå, min tanke var at sætte 2xy udenfor parantes så der kommer til at stå 2xy(y-1)=x-1, men mit hoved siger at det kan jeg ikke... :S

 

Håber der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal isolere x udtrykt ved y:

Efter

y - 2xy = x - 1

samler man led med x på den ene side:

2xy + x = y + 1

x(2y+1) = y + 1

x = (y+1) / (2y+1)


Svar #2
28. august 2013 af funked (Slettet)

Cool! Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Inverse funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.