Matematik
rumfang af graf
Hej allesammen. Jeg har brug for hjælp med opgaverne c og d i det vedhæftede billede. Kender ikke helt fremgangsmåden
Svar #1
28. august 2013 af SuneChr
Find skæringspunktet (x0 ; y0) for f og g .
I intervallet [0 ; x0] ser det ud til, at der skal fjernes jord
og i det resterende interval opfyldes jord. Find derfor arealet mellem graferne, for hvert interval, ganget med vejbredden. Vejbredden tænkes jo at gå vinkelret ind på skærmbilledet. Leg derefter den lille entreprenør til fordelingen af jorden.
Svar #2
28. august 2013 af mangajoes (Slettet)
Der er tre skæringspunkter mellem graferne. Dem har jeg beregnet. Men jeg forstår ikke helt, hvad du mener
Svar #3
28. august 2013 af Krabasken (Slettet)
Se vedhæftede -
b) Sæt f = g. Det giver skæringspunkterne 0,10 og 1600/37 ( = 43,2432)
c) a = 0∫43,2432(f-g)dx = 38,084266664 m2, som ganget med 80 m giver 3046,741333 m3
d) b = 43,2432∫100(g-f)dx = 80,750893331 m2, som ganget med 80 m giver 6460,071466 m3
:-)
Svar #5
28. august 2013 af Krabasken (Slettet)
#4
Det er da rigtigt -
c) a = 0∫43,2432(f-g)dx = 38,084266664 m2, som ganget med 8 m giver 304,6741333 m3
d) b = 43,2432∫100(g-f)dx = 80,750893331 m2, som ganget med 8 m giver 646,0071466 m3
- så skulle det vist være korrekt . . .
Tak Andersen11!
:-)
Svar #6
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det giver et langt mindre antal trillebørfulde jord, der skal flyttes.
Svar #7
28. august 2013 af SuneChr
# 3 og # 5
Spørgeren skulle have haft muligheden for selv at regne det ud. Gik spørgeren atter i stå, ville vedkommende spørge en gang til.
Sølvfadene svinges, som var vi på Amalienborg.
Svar #9
28. august 2013 af Krabasken (Slettet)
# 7
Det er for mig også stedse en kilde til irritation, at tingene af og til "serveres" - men en gang imellem er det nemmere at forklare på den måde.
Hvis vi alle - og jeg nævner ikke navne i den forbindelse - var enige om at hylde princippet om, at de unge selv så vidt muligt skal lave arbejdet, vil jeg MED GLÆDE stille op for ideen -
:-)
Skriv et svar til: rumfang af graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
